Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przekładane gorącym kremem. Blaty ciasta przypominają mi w smaku herbatniki. Ciasto kroimy na drugi dzień, kiedy nieco zmięknie.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 220
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3231
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 994
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 891
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 220
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3231
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 994
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 891
Składniki
Ciasto: jaja, cukier ,śmietanę, mąkę ziemniaczaną ubijamy mikserem. Posiekać masło z mąką wymieszaną z amoniakiem i połączyć ze zmiksowaną masą. Upiec oddzielnie w dużej blaszce 4 cienkie placki (ja upiekłam 3) w temperaturze ok. 180 stopni.
Krem: jaja zmiksować ze śmietaną, mąką ziemniaczaną i cukrem waniliowym. Zagotować mleko z cukrem i masłem. Dodać jaja, pogotować, gorącą masą przełożyć placki i posmarować wierzch. Schłodzić.
W 1 l gorącej wody rozpuścić galaretki. Na wierzchu ciasta ułozyc owoce i zalać tężejącą galaretką.