Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 154
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3785
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 154
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3785
Składniki
Biszkopt ciemny; Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy przesianą mąkę z kakao,proszkiem do pieczenia dolewamy olej. Ciasto delikatnie mieszamy wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy 30 minut. Upieczony zimny biszkopt przekrawamy na dwa blaty.
Z biszkoptem jasnym postępujemy tak samo jak z biszkoptem ciemnym.
Przygotowanie kremu; Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzącej wody,każdą w innym garnuszku,studzimy i kroimy w kostkę. Gotujemy 1 szklankę mleka,w pozostałym mleku mieszamy budyń dolewamy do gotującego się mleka,mieszamy budyń i gotujemy 3 minuty,studzimy. Masło ucieramy z cukrem do białości dodajemy po łyżce zimnego budyniu dolewamy alkohol. Masę ucieramy na puszysty krem mieszamy z galaretkami.
Biszkopt ciemny przekrawamy na pół smarujemy połową kremu dajemy biszkopt jasny ,krem i biszkopt ciemny wierzch smarujemy kremem i posypujemy krojonymi migdałami. Ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin.