Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto balowe

Ciasto balowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18892

Dodano:

Odsłon: 7548

Wykwintne ciasto na ważną uroczystość domową.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto balowe

Przygotowanie

  1. Wykonanie placka biszkoptowego:

    Wszystkie składniki na biszkopt dokładnie wymieszać i upiec biszkopt w piekarniku w temperaturze 160 stopni około ½ godziny.

    Wykonanie:
    Zagotować 1,5 szklanki mleka, w pozostałym mleku rozbić mąkę z cukrem i żółtkami. Tak przygotowaną masę mieszając wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Gdy budyń wystygnie utrzeć go z masłem. Śmietankę 36 % ubić z dodatkiem cukru pudru. Dodatkowo: tabliczka gorzkiej czekolady, trzy paczki herbatników, duża paczka krakersów, puszka mleka skondensowanego słodzonego gotowanego. Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową, a na niej ułożyć herbatniki. Na herbatniki rozsmarować masę krówkową i ułożyć warstwę krakersów. Na krakersy wyłożyć bitą śmietanę i całość posypać startą czekoladą na drobnych oczkach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bromal1 01 sierpnia 2016 Marzę, by przybył ktoś i zabrał mnie na ten bal

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń