Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w wykonaniu ciasto bananowe - idealne na 2 śniadanie do pracy albo do szkoły. Najlepsze jak się użyje mocno dojrzałych bananów i robię je zawsze jak mam jakieś przeleżałe banany.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2941
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 629
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 190
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 188
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2941
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 629
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 190
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 188
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Foremkę do pieczenia ciasta ( najlepiej keksówka) wysmarować masłem. W misce rozgnieść widelcem banany. Dodać masło, cukier, jajko i ekstrakt waniliowy - zmiksować albo utrzeć na gładką masę. W drugiej misce wymieszać mąkę z solą i sodą. Dodać do masy bananowej i całość wymieszać. Przełożyć do foremki. Piec godzinę. Przed wyjęciem warto sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Przestudzić przed podaniem - chociaż panna Dahl sugeruje też, żeby zjeść jeszcze ciepły kawałek ciasta posmarowany masłem.