Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bananowe to mój ulubiony pomysł na zużycie bardzo dojrzałych bananów, na które już nikt nie ma ochoty. Ciasto wychodzi dość wilgotne, miękkie i niesamowicie aromatyczne. Mam dla Was propozycję bezglutenową, ale wystarczy dodać mąki pszennej, aby mieć wyśmienity wypiek dla osób, które nie muszą/nie chcą unikać glutenu. Polecam do skosztowania! W a r t o !
miska, łyżka, nóż, keksówka
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 378
Prosta i pyszna zapiekanka ze słodkich ziemniaków. Słodki smak batatów przeła...
Odsłon: 24
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 888
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 79
Przepyszne danie do zrobienia w 20 minut! Pachnący czosnkiem i bazylią makaro...
Odsłon: 54
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 378
Prosta i pyszna zapiekanka ze słodkich ziemniaków. Słodki smak batatów przeła...
Odsłon: 24
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 888
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 79
Przepyszne danie do zrobienia w 20 minut! Pachnący czosnkiem i bazylią makaro...
Odsłon: 54
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st C. 3 Banany obieramy i rozgniatamy widelcem. Do bananów dodajemy jajka, olej, jogurt i miód. Mieszamy dokładnie.
50 g czekolady siekamy na drobne kawałki. W drugiej misce mieszamy mąkę, cukier, cynamon, sól, sodę. Do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy tylko do połączenia składników. Dodajemy czekoladę, chwilę mieszamy.
Całość przekładamy do keksówki. Na wierzchu ciasta układamy plasterki ostatniego banana i opcjonalnie posypujemy wierzch dodatkową czekoladą. Pieczemy przez 50 minut w 180 st. C. Po upieczeniu studzimy w temperaturze pokojowej. Smacznego!