Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bananowe to mój ulubiony pomysł na zużycie bardzo dojrzałych bananów, na które już nikt nie ma ochoty. Ciasto wychodzi dość wilgotne, miękkie i niesamowicie aromatyczne. Mam dla Was propozycję bezglutenową, ale wystarczy dodać mąki pszennej, aby mieć wyśmienity wypiek dla osób, które nie muszą/nie chcą unikać glutenu. Polecam do skosztowania! W a r t o !
miska, łyżka, nóż, keksówka
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74351
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74351
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st C. 3 Banany obieramy i rozgniatamy widelcem. Do bananów dodajemy jajka, olej, jogurt i miód. Mieszamy dokładnie.
50 g czekolady siekamy na drobne kawałki. W drugiej misce mieszamy mąkę, cukier, cynamon, sól, sodę. Do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy tylko do połączenia składników. Dodajemy czekoladę, chwilę mieszamy.
Całość przekładamy do keksówki. Na wierzchu ciasta układamy plasterki ostatniego banana i opcjonalnie posypujemy wierzch dodatkową czekoladą. Pieczemy przez 50 minut w 180 st. C. Po upieczeniu studzimy w temperaturze pokojowej. Smacznego!