Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto bananowe z kakao i rodzynkami

Ciasto bananowe z kakao i rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 3013

Dodano:

Odsłon: 8833

Wersja mocno kakaowa, taki bananowy murzynek. Zawsze się udaje, ciasto jest pulchne, mięciutkie i smakowite.

Składniki

  • 200g mąki
  • 35 g kakao
  • 100 g cukru
  • 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
  • 1 łyżeczka sody i 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 dojrzałe banany
  • 2 jajka
  • 120 ml oleju
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto bananowe z kakao i rodzynkami

Przygotowanie

  1. Odmierzamy suche składniki: mąkę, kakao, cukier, cukier z wanilią, sodę, proszek i cynamon. Mieszamy do połączenia składników

  2. W osobnej misce za pomocą widelca rozgniatamy na miazgę banany, dodajemy jajka i olej. Mieszamy

  3. Suche składniki mieszamy ze składnikami mokrymi

  4. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia ( 12 x 25 cm)

  5. Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach góra dół

  6. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy w foremce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń