Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawy pomysł, jeśli nie chcemy kolejnego chlebka bananowego. Banany są w kawałkach, zatem wyraźnie wyczuwalne w cieście, a kokos jest interesującym uzupełnieniem smaku.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 338
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 210
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34379
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 166
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 338
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 210
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34379
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 166
Składniki
2 łyżki masła roztapiam. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładam papierem do pieczenia i polewam rozpuszczonym tłuszczem i posypuje 2 łyżkami cukru. Resztę masła, resztę cukru i jajka ucieram na puszystą masę. Mąkę tortową, ziemniaczaną i proszek do pieczenia mieszam w jednej misce i dodaję do masy cały czas ucierając. Do ciasta dodaję sok wyciśnięty z cytryny. Banany obieram i kroję na 2 centymetrowe kawałki, które skrapiam cytryną, żeby nie ściemniały. Banany układam równomiernie na dnie tortownicy i posypuję 3 garściami wiórków kokosowych.
Następnie na banany wykładam ciasto i rozsmarowuję na całej powierzchni. Ciasto piekę 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż zrobi się złote. Kiedy ciasto przestygnie, posypuję je 1 garścią wiórków kokosowych – ciasto jest gotowe do jedzenia