Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto z mocno dojrzałych bananów. Polecam!
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 198
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1206
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 198
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1206
Składniki
Banany obrać i bardzo dokładnie zmiksować.
Następnie dodać jajo, stopione masło i cukier, zmiksować.
Do ciasta dodać mąkę i sodę, całość dokładnie i szybko połączyć.
Na końcu dodać dość grubo pokrojone orzechy włoskie, wymieszać.
Przełożyć do keksowki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 175 stopni przez ok. 55 min.
Przed podaniem wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!