Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto z mocno dojrzałych bananów. Polecam!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1110
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1103
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13087
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1110
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1103
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13087
Składniki
Banany obrać i bardzo dokładnie zmiksować.
Następnie dodać jajo, stopione masło i cukier, zmiksować.
Do ciasta dodać mąkę i sodę, całość dokładnie i szybko połączyć.
Na końcu dodać dość grubo pokrojone orzechy włoskie, wymieszać.
Przełożyć do keksowki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 175 stopni przez ok. 55 min.
Przed podaniem wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!