Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wygląda i jak smakuje! Wilgotne, z chrupiącymi orzechami. Jest pyszne można je jeść bez wyrzutów sumienia.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3717
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 159
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3717
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 159
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Mieszamy jajka, olej i mleko za pomocą miksera. Dodajemy mąki, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, cukier waniliowy (i ewentualnie zwykły cukier) i jeszcze raz mieszamy. Dodajemy pastę daktylową, 2 banany zgniecione widelcem i orzechy nerkowca pokrojone w drobne kawałki (zostawiamy tylko trochę do dekoracji). Masę dokładnie mieszamy. Wlewamy do natłuszczonej formy keksowej, na górę wykładamy pokrojonego w plasterki banana i posypujemy orzechami. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.
Ciasto jest pyszne na świeżo, a następnego dnia jeszcze lepsze.