Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto z plasterkami banana. Najlepiej sprawdzi się do niego masa krówkowa o smaku orzechowym.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 212
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 212
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy masę krówkową, roztopione masło, przesianą mąkę i proszek. Miksujemy dalej. Banany kroimy w plasterki. Dodajemy do ciasta i mieszamy delikatnie łyżką. Wykładamy do natłuszczonej tortownicy 26cm.
Pieczemy w 190 stopniach 50 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Ciasto jest pyszne i wilgotne.