Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dojrzałych bananów i mielonych orzechów z dodatkiem cynamonu i kardamonu. Pyszne i bez wyrzutów sumienia
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 10
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6922
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154846
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1046
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 473
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 10
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6922
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154846
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1046
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 473
Składniki
Mikserem mieszamy 2 jajka, mleko, 3 łyżki cukru, olej, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, mąkę i mielone orzechy. Na końcu dodajemy 2 zgniecione widelcem banany. Dokładnie mieszamy. Do nasmarowanej foremki keksowej wlewamy pół ciasta. Rozsypujemy łyżeczkę cukru, cynamon i kardamon.
Zalewamy resztą ciasta i na górze układamy ostatniego banana pokrojonego w plasterki.
Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut - do suchego patyczka. Możemy zostawić w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiami do wystudzenia.
Banany na wierzchu uwalniają całą swoją słodycz, a po przekrojeniu ciasto ma w środku "uśmiech" z cynamonu i kardamonu.