Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, do którego nie potrzebujesz piekarnika. Ciasto bez pieczenia jest delikatne, smaczne i soczyste. Truskawki można zastąpić dowolnym owocem w zależności od sezonu lub nie można ich w ogóle użyć, to nie pogorszy ciasta.
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7743
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2933
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1111
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1160
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 305
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7743
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2933
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1111
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1160
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 305
Składniki
Gotować mleko na śmietanę. Wymieszaj mąkę, cukier i kakao i stopniowo wlewaj do wrzącego mleka, ciągle mieszając. Zagotuj śmietankę, zgęstnieje. Jeśli są grudki przecedzić przez sito. Ostudzić krem pod folią, aby film nie utworzył się. Podczas chłodzenia krem gęstnieje jeszcze bardziej.
Pokrój truskawki i ułóż w warstwach ciasta. Zanurz ciasteczka w mleku od dołu, następnie śmietanę, ponownie ciasteczka, śmietanę i warstwę truskawek. Na wierzchu są jeszcze dwie warstwy ciastek ze śmietaną, ponownie truskawki i dwie warstwy ciastek. Rozetrzyj pozostałe ciasteczka na okruchy i posyp ciasto. Udekoruj truskawkami na wierzchu.
Wyślij ciasto do lodówki na impregnację przez 6 godzin lub w nocy. Smacznego.