Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto bez pieczenia

Ciasto bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 804

Dodano:

Odsłon: 1689

Pyszne ciasto, do którego nie potrzebujesz piekarnika. Ciasto bez pieczenia jest delikatne, smaczne i soczyste. Truskawki można zastąpić dowolnym owocem w zależności od sezonu lub nie można ich w ogóle użyć, to nie pogorszy ciasta.

Składniki

  • mleko - 750 ml + 50 ml do zwilżania ciasteczek
  • cukier - 150 g
  • mąka - 2 łyżki
  • kakao - 2 łyżki
  • truskawki - 200 g w warstwach ciasta i 300 g do dekoracji według potrzeb
  • ciasteczka - 500 g
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto bez pieczenia

Przygotowanie

  1. Gotować mleko na śmietanę. Wymieszaj mąkę, cukier i kakao i stopniowo wlewaj do wrzącego mleka, ciągle mieszając. Zagotuj śmietankę, zgęstnieje. Jeśli są grudki przecedzić przez sito. Ostudzić krem ​​pod folią, aby film nie utworzył się. Podczas chłodzenia krem ​​gęstnieje jeszcze bardziej.

  2. Pokrój truskawki i ułóż w warstwach ciasta. Zanurz ciasteczka w mleku od dołu, następnie śmietanę, ponownie ciasteczka, śmietanę i warstwę truskawek. Na wierzchu są jeszcze dwie warstwy ciastek ze śmietaną, ponownie truskawki i dwie warstwy ciastek. Rozetrzyj pozostałe ciasteczka na okruchy i posyp ciasto. Udekoruj truskawkami na wierzchu.

  3. Wyślij ciasto do lodówki na impregnację przez 6 godzin lub w nocy. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń