Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, do którego nie potrzebujesz piekarnika. Ciasto bez pieczenia jest delikatne, smaczne i soczyste. Truskawki można zastąpić dowolnym owocem w zależności od sezonu lub nie można ich w ogóle użyć, to nie pogorszy ciasta.
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1482
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 382
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 3035
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1482
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 382
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 3035
Składniki
Gotować mleko na śmietanę. Wymieszaj mąkę, cukier i kakao i stopniowo wlewaj do wrzącego mleka, ciągle mieszając. Zagotuj śmietankę, zgęstnieje. Jeśli są grudki przecedzić przez sito. Ostudzić krem pod folią, aby film nie utworzył się. Podczas chłodzenia krem gęstnieje jeszcze bardziej.
Pokrój truskawki i ułóż w warstwach ciasta. Zanurz ciasteczka w mleku od dołu, następnie śmietanę, ponownie ciasteczka, śmietanę i warstwę truskawek. Na wierzchu są jeszcze dwie warstwy ciastek ze śmietaną, ponownie truskawki i dwie warstwy ciastek. Rozetrzyj pozostałe ciasteczka na okruchy i posyp ciasto. Udekoruj truskawkami na wierzchu.
Wyślij ciasto do lodówki na impregnację przez 6 godzin lub w nocy. Smacznego.