Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonane jest z herbatników, biszkoptów i kremu budyniowego. Pycha! A przy tym łatwe do wykonania.
Zagotować mleko. Część zimnego jeszcze mleka odlać i rozprowadzić w nim budynie, cukier i żółtaka. Do gotującego się mleka wlać część budyniową i energicznie mieszać, aż powstaną bąbelki. Ugotowany budyń przelać do miseczki. Na wierzch wyłożyć folię.
Miękkie masło ubić mikserem. Następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu. Gdy krem będzie gotowy, układać najpierw herbatniki wzdłuż dłuższego boku foremki. Oczywiście foremka musi być wyłożona papierem do pieczenia. Wymiary 22x24 cm. Druga warstwa to biszkopty posmarowane kremem, tak aby przykleiły się do herbatników. Trzecia warstwa to herbatniki, oczywiście posmarowane kremem stroną przyklejaną do biszkoptów. I tak do końca foremki - jedna warstwa to herbatniki, a druga biszkopty. Herbatniki można ustawiać w foremce krótszym końcem (jak ja) lub dłuższym. To już według własnego uznania. Na wierzch rozsmarować pozostałą część kremu.
Foremkę z ciastem dać do lodówki na całą noc. Przed pokrojeniem posypać startą na tarce czekoladą.
Galaretka z bitą śmietaną i serkiem mascarpone z owocami.
Odsłon: 35123
Bardzo lekki deser.Biszkopt z serem mascarpone i frużeliną wiśniową,udane poł...
Odsłon: 34694
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11364
Tradycyjna włoska sałatka chlebowa była kiedyś posiłkiem dla ubogich. Czerstw...
Odsłon: 123
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 567
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11364
Tradycyjna włoska sałatka chlebowa była kiedyś posiłkiem dla ubogich. Czerstw...
Odsłon: 123
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 567
Składniki
Zagotować mleko. Część zimnego jeszcze mleka odlać i rozprowadzić w nim budynie, cukier i żółtaka. Do gotującego się mleka wlać część budyniową i energicznie mieszać, aż powstaną bąbelki. Ugotowany budyń przelać do miseczki. Na wierzch wyłożyć folię. Miękkie masło ubić mikserem. Następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu. Gdy krem będzie gotowy, układać najpierw herbatniki wzdłuż dłuższego boku foremki. Oczywiście foremka musi być wyłożona papierem do pieczenia. Wymiary 22x24 cm. Druga warstwa to biszkopty posmarowane kremem, tak aby przykleiły się do herbatników. Trzecia warstwa to herbatniki, oczywiście posmarowane kremem stroną przyklejaną do biszkoptów. I tak do końca foremki - jedna warstwa to herbatniki, a druga biszkopty. Herbatniki można ustawiać w foremce krótszym końcem (jak ja) lub dłuższym. To już według własnego uznania. Na wierzch rozsmarować pozostałą część kremu. Foremkę z ciastem dać do lodówki na całą noc. Przed pokrojeniem posypać startą na tarce czekoladą.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 356
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Czasem mam lenia, czasem nie mam czasu, a czasem ktoś nagle się "zwali na gło...
Odsłon: 393