Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonane jest z herbatników, biszkoptów i kremu budyniowego. Pycha! A przy tym łatwe do wykonania.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36288
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 377
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 114
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9184
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36288
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 377
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 114
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9184
Składniki
Zagotować mleko. Część zimnego jeszcze mleka odlać i rozprowadzić w nim budynie, cukier i żółtaka. Do gotującego się mleka wlać część budyniową i energicznie mieszać, aż powstaną bąbelki. Ugotowany budyń przelać do miseczki. Na wierzch wyłożyć folię. Miękkie masło ubić mikserem. Następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu. Gdy krem będzie gotowy, układać najpierw herbatniki wzdłuż dłuższego boku foremki. Oczywiście foremka musi być wyłożona papierem do pieczenia. Wymiary 22x24 cm. Druga warstwa to biszkopty posmarowane kremem, tak aby przykleiły się do herbatników. Trzecia warstwa to herbatniki, oczywiście posmarowane kremem stroną przyklejaną do biszkoptów. I tak do końca foremki - jedna warstwa to herbatniki, a druga biszkopty. Herbatniki można ustawiać w foremce krótszym końcem (jak ja) lub dłuższym. To już według własnego uznania. Na wierzch rozsmarować pozostałą część kremu. Foremkę z ciastem dać do lodówki na całą noc. Przed pokrojeniem posypać startą na tarce czekoladą.