Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli piekarnik odmówi współpracy, to nic straconego. Można zrobić takie oto ciacho. Pycha.
Z 1 litra mleka odlać ok szklankę mleka. Większą część mleka zagotować, a w pozostałym rozprowadzić budynie, mąkę, żółtka i cukier. Wlać do gotującego się mleka. Mieszać i gotować na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Wystudzić.
Masło roślinne spienić i stopniowo dodawać ugotowany budyń.
Gotowy krem podzielić na trzy części.
Rodzynki namoczyć w alkoholu. Jeśli dla dzieci, to namoczyć w ciepłej wodzie.
Do jednej części dodać nutellę. Do dwóch pozostałych rodzynki.
Dno tortownicy wyłożyć ciemnymi herbatnikami. Na herbatniki wyłożyć część kremu z rodzynkami. Teraz jasne herbatniki i dżem porzeczkowy. Ponownie jasne herbatniki i krem z nutellą. Znowu herbatniki i pozostały krem. Przykryć ciemnymi herbatnikami. Schłodzić.
Śmietanę zagrzać i dodać czekoladę deserową i mleczną. Najlepiej w małych kawałkach. Podgrzewać, mieszać aż czekolada się rozpuści. Wystudzić i wylać na ciemne herbatniki. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej kilka godzin.
Smacznego.
Tradycyjny sernik gotowany przygotowany na herbatnikach i obficie udekorowany...
Odsłon: 9590
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 755
Przepyszna! Dania grillowe powinny być przede wszystkim łatwe i błyskawiczne...
Odsłon: 228
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 172
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 755
Przepyszna! Dania grillowe powinny być przede wszystkim łatwe i błyskawiczne...
Odsłon: 228
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 172
Składniki
Z 1 litra mleka odlać ok szklankę mleka. Większą część mleka zagotować, a w pozostałym rozprowadzić budynie, mąkę, żółtka i cukier. Wlać do gotującego się mleka. Mieszać i gotować na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Wystudzić. Masło roślinne spienić i stopniowo dodawać ugotowany budyń. Gotowy krem podzielić na trzy części. Rodzynki namoczyć w alkoholu. Jeśli dla dzieci, to namoczyć w ciepłej wodzie. Do jednej części dodać nutellę. Do dwóch pozostałych rodzynki. Dno tortownicy wyłożyć ciemnymi herbatnikami. Na herbatniki wyłożyć część kremu z rodzynkami. Teraz jasne herbatniki i dżem porzeczkowy. Ponownie jasne herbatniki i krem z nutellą. Znowu herbatniki i pozostały krem. Przykryć ciemnymi herbatnikami. Schłodzić. Śmietanę zagrzać i dodać czekoladę deserową i mleczną. Najlepiej w małych kawałkach. Podgrzewać, mieszać aż czekolada się rozpuści. Wystudzić i wylać na ciemne herbatniki. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej kilka godzin. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z truskawkami i kruszonką
Desery
Ciasteczka z ziarnami
Desery
Szybkie ciasto ucierane z jagodami
Desery
tort śmietanowy z mascarpone
Sernik z truskawkami i kruszonką
Sernik z truskawkami i kruszonką na kruchym spodzie to szybki sposób na efekt...
Odsłon: 3
Ciasteczka z ziarnami
wspaniały deser dla łasuchów słodkości.
Odsłon: 4