Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto bez pieczenia o smaku orzechowej krówki
blaszka: 25 x 30 cm
czynności wstępne:
- serek mascarpone wyciągamy z lodówki min 1 godzinę przez rozpoczęciem pracy
- dno blachy wykładamy papierem do pieczenia
- orzechy prażymy kilka minut, po wystygnięciu rolujemy w rękach oddzielając skórki, orzechy lekko miksujemy lub ugniatamy w moździerzu
I warstwa:
- układamy warstwę herbatników na dnie blaszki
- w 150 ml mleka mieszamy 2 budynie, mąkę ziemniaczaną i cukier
- 500 ml mleka gotujemy z masłem i dodajemy wymieszaną wcześniej mieszaninę mleka z proszkiem i cały czas mieszamy do zagotowania – trzeba dokładnie mieszać, żeby nie powstały grudki
- gotową masę wylewamy od razu na warstwę herbatników, wyrównujemy i sypiemy połowę orzechów po wierzchu
- układamy 2 warstwę herbatników lekko wciskając je w budyń
- zostawiamy do ostygnięcia
II warstwa
- mascarpone i masę krówkową dokładnie miksujemy i rozprowadzamy po cieście, układamy 3 warstwę herbatników
III warstwa
- fiks mieszamy z cukrem pudrem
- śmietanę ubijamy na sztywno i na krótko przed końcem dodajemy po trochę mieszanki fixu i cukru
- ciasto dekorujemy resztą orzechów i kakao
- gotowe ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki
Sezon truskawkowy rozpoczęty! Uwielbiam te owoce bardzo i to nie tylko w słod...
Odsłon: 45
Pomysł na obiad dla zabieganych, wystarczy wszystko ułożyć na blaszce, włożyć...
Odsłon: 51
Sezon truskawkowy rozpoczęty! Uwielbiam te owoce bardzo i to nie tylko w słod...
Odsłon: 45
Pomysł na obiad dla zabieganych, wystarczy wszystko ułożyć na blaszce, włożyć...
Odsłon: 51
Składniki
blaszka: 25 x 30 cm czynności wstępne: - serek mascarpone wyciągamy z lodówki min 1 godzinę przez rozpoczęciem pracy - dno blachy wykładamy papierem do pieczenia - orzechy prażymy kilka minut, po wystygnięciu rolujemy w rękach oddzielając skórki, orzechy lekko miksujemy lub ugniatamy w moździerzu
I warstwa: - układamy warstwę herbatników na dnie blaszki - w 150 ml mleka mieszamy 2 budynie, mąkę ziemniaczaną i cukier - 500 ml mleka gotujemy z masłem i dodajemy wymieszaną wcześniej mieszaninę mleka z proszkiem i cały czas mieszamy do zagotowania – trzeba dokładnie mieszać, żeby nie powstały grudki - gotową masę wylewamy od razu na warstwę herbatników, wyrównujemy i sypiemy połowę orzechów po wierzchu - układamy 2 warstwę herbatników lekko wciskając je w budyń - zostawiamy do ostygnięcia
II warstwa - mascarpone i masę krówkową dokładnie miksujemy i rozprowadzamy po cieście, układamy 3 warstwę herbatników
III warstwa - fiks mieszamy z cukrem pudrem - śmietanę ubijamy na sztywno i na krótko przed końcem dodajemy po trochę mieszanki fixu i cukru - ciasto dekorujemy resztą orzechów i kakao - gotowe ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki
Przepisy Desery
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 813
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 6786