Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste ciasto drożdżowe , które nie wyrabiamy tylko dodajemy warstwowo. Możemy je przygotować z dowolnymi owocami jakie lubimy. Ciasto miękkie, puszyste i smaczne a przepis prosty. U mnie było już z różnymi owocami , te oto z truskawkami. Polecam
mikser, ścierka, miska, blaszka, papier do pieczenia, nóż, ręcznik papierowy, szklanka,
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 37
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2168
Polecam.
Odsłon: 423
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 627
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1977
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 37
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2168
Polecam.
Odsłon: 423
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 627
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1977
Składniki
Czas przygotowania 30 minut + czas wyrastania + czas pieczenia. Blaszka wielkości 24/30 cm, Do większej miski na spód rozkruszamy drobno drożdże, następnie na drożdże rozsypujemy cukier i cukier waniliowy , jajka rozbełtać i rozlać na cukrze, na jajka rozlać olej , następnie letnie mleko i na koniec przesiać mąkę ze szczyptą soli. Miskę okryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce mniej więcej na 2 - 3 godziny. W tym czasie przygotować kruszonkę. Składniki na kruszonkę przekładamy do miski i dokładnie mieszamy, rozcierając dłońmi i palcami by składniki się połączyły i utworzyły się grudki tworząc kruszonkę. Ciasto krótko przemieszać , następnie przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, rozkładając równomiernie, na wierzch ciasta układamy oczyszczone pokrojone truskawki lekko je wciskając w ciasto. (owoce dowolne) Na owoce rozkładamy przygotowaną kruszonkę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 - 45 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem. Rada; Ciasta nie wyrabiamy, Zachowujemy podaną kolejność, Składniki dodajemy warstwami równomiernie,
Przegotowanie ciasta drożdżowego.
Ciasto gotowe do pieczenia.