Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bezglutenowe ciasto z truskawkami , ciasto bez jajek na mące kukurydzianej , ciasto wychodzi niskie i bardzo kruche. Smakuje równie dobre jak z jajkami , a ciasto przygotowane dla osoby która nie może jeść jajek.
blaszka, miska, nóż, sitko,
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 333
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3764
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1292
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 333
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3764
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1292
Składniki
Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy cukier i szybko zagniatamy ciasto. 1/4 ciasta odkładamy na posypkę, a resztę ciasta wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i wysypaną tartą bułką ( blaszka 25/35 cm.). Na ciasto układamy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki - (wcześniej oczyszczone z szypułek oraz obmyte i osuszone), na górę rozkruszamy odłożone ciasto. Pieczemy około 40 - 45 minut w temperaturze 170 - 180 stopni.
Ciasto po upieczeniu.