Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne, polecam na większe okazje. Beza, krem kawowy esencja smaku!
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1999
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38624
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1347
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1999
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38624
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1347
Składniki
Ciasto: Z mąki, margaryny, żółtek, cukru pudru, proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części i wykładamy do blaszek o wymiarze 25/36. Jedno ciasto posypujemy bułką tartą i układamy na nim obrane i pokrojone w ósemki kawałki jabłek.
Ciasto orzechowe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka i wsypujemy mąkę, proszek i orzechy, mieszamy i wylewamy na jabłka. Pieczemy w 170 stopniach do 40 minut.
Piana kokosowa: Białka ubijamy z cukrem i wsypujemy kokos i proszek do pieczenia. Drugie ciasto smarujemy powidłem i wykładamy na nie wiśnie i przykrywamy pianą kokosową. Pieczemy w 180 stopniach 40 minut.
Masa: Na mleku gotujemy budyń. Następnie studzimy go i łączymy z utartym masłem. Dodajemy alkohol do smaku, mielone orzechy i kawę. Przełożenie: Ciasto z orzechami- masa- ciasto pianką do góry