Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto biszkoptowe z truskawkami

Ciasto biszkoptowe z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 563 Ocena: 5897

Dodano:

Odsłon: 1906

Bardzo pulchne i smaczne ciasto z dodatkiem truskawek, które u mnie zniknęło bardzo szybko;)

Składniki

  • jaja 5 szt
  • cukier drobny 3/4 szklanki
  • mąka pszenna 2 szklanki
  • olej 2/3 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • truskawki świeże 450 g
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto biszkoptowe z truskawkami

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek. Te pierwsze ubić na sztywno, następnie dodawać po jednym żółtku i łyżce cukru stale miksując. Następnie zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze i wsypywać po trosze mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu wlać olej i całość dokładnie połączyć.

  2. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i poukładać połówki umytych i pozbawionych szypułek owoców.

  3. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 35-40 min. Przed podaniem ostudzić i posypać cukrem pudrem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń