Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pulchne i smaczne ciasto z dodatkiem truskawek, które u mnie zniknęło bardzo szybko;)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2928
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 574
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3670
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 332
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2928
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 574
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3670
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 332
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Te pierwsze ubić na sztywno, następnie dodawać po jednym żółtku i łyżce cukru stale miksując. Następnie zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze i wsypywać po trosze mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu wlać olej i całość dokładnie połączyć.
Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i poukładać połówki umytych i pozbawionych szypułek owoców.
Piec w temp. 190 stopni przez ok. 35-40 min. Przed podaniem ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!