Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mój malutki wnusio właśnie kończy roczek z tej okazji na szybko przygotowałam mu w miarę dobre ciasto które wymyśliłam na poczekaniu, jeśli was zainteresuje zapraszam pod podany link
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8386
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1220
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10099
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4613
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 657
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8386
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1220
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10099
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4613
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 657
Składniki
Do miski dodać jajka oraz cukier, całość zmiksować następnie dodać mąki oraz proszek do pieczenia i także zmiksować
Ciasto przełożyć do blaszki 32/25 wyłożonej papierem wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 35- 40 minut. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia
W czasie gdy ciasto stygnie przygotować galaretki na dwie galaretki wlewać po 1,5 szklanki gotowanej wody i dokładnie rozpuścić, pozostawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia
Do lekko tężejącej galaretki zielonej dodać dżem i wymieszać do połączenia się w jedną całość, w międzyczasie ciasto przekroić na dwa placki
Wyłożyć na placek dolny ciasta galaretkę z dżemem, położyć górną część ciasta upieczonym w stronę galaretki, docisnąć placek na niego ułożyć mandarynki i polać kilkoma łyżkami jeszcze nie zastygniętej galaretki po chwili już lekko tężejącą wyłożyć do końca i wstawić do lodówki