Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych i najszybszych przepisów na ciasto. Możecie przygotować je również z sezonowymi owocami. Jeśli chcecie zamieńcie biały cukier na brązowy lub kokosowy.
Forma o wymiarach 24x24 cm
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 103
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 103
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Składniki
W rondelku rozpuść masło, następnie wsyp cukier i mieszaj, aż do rozpuszczenia.
Do ostudzonego masła wbij jajka i energicznie wymieszaj. Dodaj mąkę, sól i wymieszaj ze sobą składniki.
Białą czekoladę posiekaj i wsyp do ciasta.
Do foremki wyłożonej papierem do pieczenia przelej masę i piecze w 180 stopniach Celsjusza przez koło 30 minut (do suchego patyczka).
* Jeśli zdecydowałeś się na dodanie czekolady gorzkiej, posyp nią ciasto przed włożeniem go do piekarnika.