Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3607
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3607
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Z białek ubij pianę. dodawaj do niej dalej miksując żółtka, cukier i mąkę, oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylej fo formy i piecz 25 minut w 180 st. C. Zdejmij z ciasta folię i przekrój na pól.
1 galaretkę rozpuść we wrzątku, odstaw. Śmietanę ubij razem z śmietanfixami. Do śmietany dodaj galaretkę. Wymieszaj i odstaw na 5 minut do lodówki. 2/3 masy wyłóż na 1 blat biszkopta, nałóż drugi blat i nałóż pozostałą część kremu.
Brzoskwinie osącz z zalewy, pokrój je na kawałki i wyłóż na mase. 2 galaretki rozpusć w 2 szklankach wody, odstaw. Wylej galaretkę, gdy zacznie tężeć na brzoskwinie. Odstaw do lodówki.