Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega wielkie brzoskwiniowo - budyniowo-galaretkowe ciasto z "dodatkiem" biszkoptu
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 709
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1883
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 416
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 709
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1883
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 416
Składniki
Zagotować 6 szklanek wody z cukrem pudrem. w Pozostałych 2 szklankach wody wymieszać sypkie budynie i galaretki. Wlać do gotującej się wody z cukrem pudrem. Podgotować na jednolitą masę. Do jeszcze gorącej masy dodawać pokrojone na kawałki 2 kostki masła i mieszać aż do jego rozpuszczenia się. Poczekać aż zrobi się ciepłe. W tym czasie odsączyć z zalewy brzoskwinie i pokroić w kosteczkę. Dodać owoce do ciepłej masy i wymieszać. Całą masę, jeszcze ciepłą wyłożyć na nasączony sokiem z brzoskwiń biszkopt.