Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj naszła mnie chęć na coś słodkiego i ukręciłam właśnie to ciasto. Mój budyniowiec jest dość łatwy w przygotowaniu i dość szybki. Polecam przepis:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1264
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 263
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2261
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1264
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 263
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2261
Składniki
Budyń ugotować na mleku dodając cukier, lekko ostudzić i dodać do niego pokrojone w plastry banany. Zimną margarynę posiekać z mąką i cukrem, dodać oliwę i szybko zagnieść ciasto. Większą część ciasta (3/5) rozwałkować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć budyń. Resztę ciasta zetrzeć na tarce na warstwę budyniową. Piec w 190°C przez ok. 30 minut.