Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo delikatne, tortowe. Ciasto o smaku kawy, bardzo pyszne.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24973
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24973
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę, kakao, proszek. Lekko mieszać, dolewając olej.Wylać na blaszkę (34x38)z papierem. Upiec biszkopt w 175*ok. 30 min. nasączenie-Kawę zaparzyć i posłodzić. Ostudzony biszkopt, nasączyć połową kawy.
krem-Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę. Wystudzić a potem schłodzić w lodówce.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie , ostudzić do letniego. Mleko ubić ze Śnieżką, w/g przepisu,potem z kremem do tortów.Na koniec ubić z żelatyną, dolewając po trochu. Tężejącą piankę,wylać na biszkopt.
Przykryć ciastkami i nasączyć resztą kawy.
pianka- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Schłodzone mleko ubić ze śnieżkami. Na koniec dolewać żelatynę i ubić. Wyłożyć na ciastkach. Posypać suchą kawą cappuccino i schłodzić.