Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, słodziutkie ciasto na każdą okazję.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2439
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4600
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1733
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 533
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2439
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4600
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1733
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 533
Składniki
Ciasto kakaowe: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Do piany dodawać powoli cukier i ubijać do jego rozpuszczenia, Dodać żółtka i jeszcze króciutko ubijać. Wsypać mąkę pszenną przesianą razem z kakao i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze 175 stopni około 20 minut, aż boki ciasta zaczną odstawać od brzegu formy. Po wystudzeniu przekroić na pół.
Ciasto kokosowe: Białka ubić, dodać cukier i ubijać, aż do jego rozpuszczenia, Wsypać kokos i proszek do pieczenia, wymieszać. Piec około 25 minut w temperaturze 175 stopni.
Masa: Żółtka utrzeć z cukrem, wsypać mąkę pszenna i mąkę ziemniaczaną oraz budyń, wymieszać. Jeżeli będzie zbyt gęste, dodać odrobinę mleka ( z tych dwóch szklanek). Kiedy masa będzie jednolita dodać 1/2 szklankę mleka i wszystko wymieszać. Resztę mleka zagotować, wlać masę jajeczną i zagotować, aż budyń stanie się gęsty i jednolity. Wystudzić. Masło utrzeć i po łyżce powoli dodawać budyń i cappuccino. Wszystko dokładnie wymieszać. Polewa: Składniki polewy gotować w rondelku przez około 5 minut.
Ciemne ciasto nasączyć (np. mocna kawą) wyłożyć połowę masy, położyć ciasto kokosowe, drugą połowę masy i drugie ciemne ciasto. Polać polewą. Można posypać wiórkami kokosowymi do dekoracji.