Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, słodziutkie ciasto na każdą okazję.
Ciasto kakaowe:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Do piany dodawać powoli cukier i ubijać do jego rozpuszczenia, Dodać żółtka i jeszcze króciutko ubijać. Wsypać mąkę pszenną przesianą razem z kakao i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze 175 stopni około 20 minut, aż boki ciasta zaczną odstawać od brzegu formy. Po wystudzeniu przekroić na pół.
Ciasto kokosowe:
Białka ubić, dodać cukier i ubijać, aż do jego rozpuszczenia, Wsypać kokos i proszek do pieczenia, wymieszać. Piec około 25 minut w temperaturze 175 stopni.
Masa:
Żółtka utrzeć z cukrem, wsypać mąkę pszenna i mąkę ziemniaczaną oraz budyń, wymieszać. Jeżeli będzie zbyt gęste, dodać odrobinę mleka ( z tych dwóch szklanek). Kiedy masa będzie jednolita dodać 1/2 szklankę mleka i wszystko wymieszać.
Resztę mleka zagotować, wlać masę jajeczną i zagotować, aż budyń stanie się gęsty i jednolity. Wystudzić.
Masło utrzeć i po łyżce powoli dodawać budyń i cappuccino. Wszystko dokładnie wymieszać.
Polewa:
Składniki polewy gotować w rondelku przez około 5 minut.
Ciemne ciasto nasączyć (np. mocna kawą) wyłożyć połowę masy, położyć ciasto kokosowe, drugą połowę masy i drugie ciemne ciasto. Polać polewą. Można posypać wiórkami kokosowymi do dekoracji.
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 68
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 354
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 68
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 354
Składniki
Ciasto kakaowe: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Do piany dodawać powoli cukier i ubijać do jego rozpuszczenia, Dodać żółtka i jeszcze króciutko ubijać. Wsypać mąkę pszenną przesianą razem z kakao i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze 175 stopni około 20 minut, aż boki ciasta zaczną odstawać od brzegu formy. Po wystudzeniu przekroić na pół.
Ciasto kokosowe: Białka ubić, dodać cukier i ubijać, aż do jego rozpuszczenia, Wsypać kokos i proszek do pieczenia, wymieszać. Piec około 25 minut w temperaturze 175 stopni.
Masa: Żółtka utrzeć z cukrem, wsypać mąkę pszenna i mąkę ziemniaczaną oraz budyń, wymieszać. Jeżeli będzie zbyt gęste, dodać odrobinę mleka ( z tych dwóch szklanek). Kiedy masa będzie jednolita dodać 1/2 szklankę mleka i wszystko wymieszać. Resztę mleka zagotować, wlać masę jajeczną i zagotować, aż budyń stanie się gęsty i jednolity. Wystudzić. Masło utrzeć i po łyżce powoli dodawać budyń i cappuccino. Wszystko dokładnie wymieszać. Polewa: Składniki polewy gotować w rondelku przez około 5 minut.
Ciemne ciasto nasączyć (np. mocna kawą) wyłożyć połowę masy, położyć ciasto kokosowe, drugą połowę masy i drugie ciemne ciasto. Polać polewą. Można posypać wiórkami kokosowymi do dekoracji.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 670
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 254