Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie pachnące kawą i rumem ciasto serdecznie polecam na świąteczny stół.
Upiec biszkopt kakaowy ,wystudzić i przekroić wzdłuż na pół .Najlepiej na drugi dzień.
Upiec blat kokosowy ,białka ubić na sztywno ,z dodatkiem cukru ,dodać kokos, mąkę i pr.do pieczenia.
Zrobić krem kawowy .
W 250ml mleka rozmieszać budyń ,żółtka ,wlać na gotujące mlego 1/2 l.
Ugotować krem ,przykryć folią dać do wystudzenia.
Masła utrzeć na puch ,dodawać stopniowo po łyżce zimnego budyniu i dalej ucierać.
Na koniec wsypać kawę ,zmiksować .Wlewać stopniowo 70ml rumu cały czas miksując.
Blat kakaowy nasączyć rumem rozcieńczonym w 50ml przegotowanej wody.
Wyłożyć mniej niż połowę kremu,rozsmarować.
Na wierzch położyć blat kokosowy ,również nasączyć rumem.
Dać krem kawowy i przykryć blatem kakaowym.
Blat nasączyć rumem i dać ostatnią warstwę kremu.
Posypać wiórkami kokosowymi.
Smacznego!
Przepis dnia
Jest to przekładaniec składający się z mięciutkiego kakaowego ciasta, kremu c...
Odsłon: 18905
Kalarepa z warzywami do słoików zapraszam jak robię ten prosty przepis
Odsłon: 54
Surówka ze świeżych ogórków na pierwszy rzut oka przypomina klasyczną mizerię...
Odsłon: 328
Kalarepa z warzywami do słoików zapraszam jak robię ten prosty przepis
Odsłon: 54
Surówka ze świeżych ogórków na pierwszy rzut oka przypomina klasyczną mizerię...
Odsłon: 328
Składniki
Upiec biszkopt kakaowy ,wystudzić i przekroić wzdłuż na pół .Najlepiej na drugi dzień. Upiec blat kokosowy ,białka ubić na sztywno ,z dodatkiem cukru ,dodać kokos, mąkę i pr.do pieczenia. Zrobić krem kawowy . W 250ml mleka rozmieszać budyń ,żółtka ,wlać na gotujące mlego 1/2 l. Ugotować krem ,przykryć folią dać do wystudzenia. Masła utrzeć na puch ,dodawać stopniowo po łyżce zimnego budyniu i dalej ucierać. Na koniec wsypać kawę ,zmiksować .Wlewać stopniowo 70ml rumu cały czas miksując. Blat kakaowy nasączyć rumem rozcieńczonym w 50ml przegotowanej wody. Wyłożyć mniej niż połowę kremu,rozsmarować. Na wierzch położyć blat kokosowy ,również nasączyć rumem. Dać krem kawowy i przykryć blatem kakaowym. Blat nasączyć rumem i dać ostatnią warstwę kremu. Posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Desery
Najlepsze ciasto z owocami
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 34
Kruche ciasteczka maślane
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 158