Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto cappuccino na biszkoptach

Ciasto cappuccino na biszkoptach

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 2528

Dodano:

Odsłon: 4348

Lekkie ciasto cappuccino na biszkoptach.Biszkopty przełożone kremem i polane polewą kakaową.

Składniki

  • 200g okrągłych biszkoptów
  • niepełna szklanka kawy lub mocnego cappuccino
  • 200g masła
  • 3 żółtka
  • pół szklanki cukru pudru
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • 500g serka homogenizowanego
  • 3 łyżki żelatyny
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • 100g masła
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto cappuccino na biszkoptach

Przygotowanie

  1. Foremkę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia.Na spód kładziemy biszkopty i polewamy je-nasączamy zimną kawą lub cappuccino.
    Następnie żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia.Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę .Masło ucieramy osobno i dodajemy do niego ubite żółtkai ubijamy.Nastepnie dodajemy serek homogenizowany ,mleko w proszku a na koniec ostygniętą żelatynę.
    Masę wykładamy na biszkopty i na górę kładziemy następną warstwę biszkoptów,które także nasączamy kawą.
    Teraz czas na przygotowanie polewy.W rondelku zagotowujemy mleko,dosypujemy cukier puder.Dodajemy pokrojone masło.Gdy masło się rozpuści ściągamy z ognia i dodajemy kakao.Mieszamy dokładnie żeby nie było grudek.
    Ciasto polewamy gotową polewą i wkładamy ciasto do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń