Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto cappuccino na biszkoptach.Biszkopty przełożone kremem i polane polewą kakaową.
Foremkę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia.Na spód kładziemy biszkopty i polewamy je-nasączamy zimną kawą lub cappuccino.
Następnie żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia.Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę .Masło ucieramy osobno i dodajemy do niego ubite żółtkai ubijamy.Nastepnie dodajemy serek homogenizowany ,mleko w proszku a na koniec ostygniętą żelatynę.
Masę wykładamy na biszkopty i na górę kładziemy następną warstwę biszkoptów,które także nasączamy kawą.
Teraz czas na przygotowanie polewy.W rondelku zagotowujemy mleko,dosypujemy cukier puder.Dodajemy pokrojone masło.Gdy masło się rozpuści ściągamy z ognia i dodajemy kakao.Mieszamy dokładnie żeby nie było grudek.
Ciasto polewamy gotową polewą i wkładamy ciasto do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
SMACZNEGO!!!
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące si...
Odsłon: 5822
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 170
Kiedy znudziły Ci się tradycyjne mielone i masz ochotę na małą odmianę to dob...
Odsłon: 1075
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3294
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące si...
Odsłon: 5822
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 170
Kiedy znudziły Ci się tradycyjne mielone i masz ochotę na małą odmianę to dob...
Odsłon: 1075
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3294
Składniki
Foremkę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia.Na spód kładziemy biszkopty i polewamy je-nasączamy zimną kawą lub cappuccino. Następnie żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia.Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę .Masło ucieramy osobno i dodajemy do niego ubite żółtkai ubijamy.Nastepnie dodajemy serek homogenizowany ,mleko w proszku a na koniec ostygniętą żelatynę. Masę wykładamy na biszkopty i na górę kładziemy następną warstwę biszkoptów,które także nasączamy kawą. Teraz czas na przygotowanie polewy.W rondelku zagotowujemy mleko,dosypujemy cukier puder.Dodajemy pokrojone masło.Gdy masło się rozpuści ściągamy z ognia i dodajemy kakao.Mieszamy dokładnie żeby nie było grudek. Ciasto polewamy gotową polewą i wkładamy ciasto do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. SMACZNEGO!!!
Przepisy Desery
Desery
Najlepsze ciasto z owocami
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Najlepsze ciasto z owocami
Ciasto z babcinego przepisu. Najlepiej smakuje z kwaśnymi owocami. Ja dodałam...
Odsłon: 366
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 152