Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto cappuccino na biszkoptach.Biszkopty przełożone kremem i polane polewą kakaową.
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8887
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21793
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 446
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8887
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21793
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 446
Składniki
Foremkę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia.Na spód kładziemy biszkopty i polewamy je-nasączamy zimną kawą lub cappuccino. Następnie żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia.Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę .Masło ucieramy osobno i dodajemy do niego ubite żółtkai ubijamy.Nastepnie dodajemy serek homogenizowany ,mleko w proszku a na koniec ostygniętą żelatynę. Masę wykładamy na biszkopty i na górę kładziemy następną warstwę biszkoptów,które także nasączamy kawą. Teraz czas na przygotowanie polewy.W rondelku zagotowujemy mleko,dosypujemy cukier puder.Dodajemy pokrojone masło.Gdy masło się rozpuści ściągamy z ognia i dodajemy kakao.Mieszamy dokładnie żeby nie było grudek. Ciasto polewamy gotową polewą i wkładamy ciasto do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. SMACZNEGO!!!