Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto cukiniowe z bakaliami

Ciasto cukiniowe z bakaliami

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 102

Dodano:

Odsłon: 1395

Pyszne ciasto ze zdrowymi składnikami. Zawsze można rozgrzeszyć się, że to wcale nie puste kalorie ;) W mig znika ze stołu.

Składniki

  • 1,5 szklanki cukini startej na tarce o grubych oczkach
  • 1,5 szklanki mąki
  • 0,75 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki oleju
  • cukier wanilinowy
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • bakalie (u mnie: orzechy włoskie, migdały, żurawina, rodzynki, pestki dyni)
  • 0,75 tabliczki mlecznej czekolady
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto cukiniowe z bakaliami

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać olej. Miksować. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao, cynamonem i gałką muszkatołową. Miksować. Na koniec dodać startą cukinię na tarce o grubych oczkach i bakalie. Wymieszać łyżką.

    Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 50 minut.

    Po upieczeniu ostudzić ciasto. Zrobić polewę: czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać ciasto.

    Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Szaffranka 20 lipca 2017 Wygląda bardzo apetycznie. Z chęcią wypróbuję przepis;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń