Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste ciasto. Koniecznie z gęstym lukrem cytrynowym.
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 12
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 141
Kolorowa sałatka z kalmarami, awokado , ogórkiem i marynowaną papryką sprawdz...
Odsłon: 4188
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 12
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 141
Kolorowa sałatka z kalmarami, awokado , ogórkiem i marynowaną papryką sprawdz...
Odsłon: 4188
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Formę do babek lub keksówkę wysmarować masłem.
Cytryny przeznaczone do ciasta umyć i sparzyć wrzątkiem. Zetrzeć skórkę i wycisnąć sok.
Do jednej miski wbić jajka i wsypać 100g cukru. Ubić do białości.
Do drugiej miski włożyć masło i utrzeć mikserem z pozostałym cukrem. Do masy maślanej wlać jajka cały czas miksując.
Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia oraz wsypać skórkę cytrynową i wlać sok. Zmiksować na gładką masę. Przelać do formy i piec około 50 minut.
Przygotować lukier: Sok z 1 cytryny wlać do miski i wsypać cukier. Ucierać trzepaczką. Powinien być dość gęsty. Posmarować ostudzone ciasto i pozostawić do zastygnięcia.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek
Desery
Tort śmietankowy z truskawkami
Desery
Tort bezowy z białą czekoladą
Desery
Blok czekoladowy według Ewy Wachowicz
Mazurek
Mazurek to pyszne ciasto kojarzone z Wielkanocą, a ile domów, tyle wersji jeg...
Odsłon: 653
Tort śmietankowy z truskawkami
Tort robiłem poza sezonem, dlatego do nadzienia użyłem mrożonych truskawek i...
Odsłon: 114