Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415936
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415936
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Składniki
Upieczony biszkopt przekroić na połowę.Przed położeniem masy naponczować.
Masa: Wodę,cukier, masło,sok i skórkę z cytryny zagotować i przestudzić.1 szkl. mleka wymieszaną z dwiema łyżkami mąki ziemniaczanej wlać do tego syropu i zagotować aż się zrobi gęste.Ciepłą masę wylać na połowę ciasta i przykryć drugą połową.
Lukier:Ucierać cukier z sokiem cytrynowym i wódką około 6 minut.Gładkim i lśniącym lukrem polewać ciasto.