Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne i mega-cytrynowe ciasto :)
Masło ucieramy z cukrem.
Dodajemy jajka i mąkę.
Cytryny sparzamy, ścieramy skórkę na tarce (na drobnych oczkach), wyciskamy z nich sok. Dodajemy do ciasta.
Migdały siekamy na drobne kawałki. Dodajemy do ciasta.
Gotową masę przelewamy do formy, pieczemy ok. 45 minut w 180 stopniach.
Gdy ciasto wystygnie sypiemy obficie cukrem pudrem.
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 435
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 435
Składniki
Masło ucieramy z cukrem.
Dodajemy jajka i mąkę.
Cytryny sparzamy, ścieramy skórkę na tarce (na drobnych oczkach), wyciskamy z nich sok. Dodajemy do ciasta.
Migdały siekamy na drobne kawałki. Dodajemy do ciasta.
Gotową masę przelewamy do formy, pieczemy ok. 45 minut w 180 stopniach.
Gdy ciasto wystygnie sypiemy obficie cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Desery
Francuskie ciastka z rabarbarem
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 17
Ucierane ciasto z rabarbarem
Ucierane ciasto z rabarbarem przygotujesz błyskawicznie, w dodatku wszystkie...
Odsłon: 68