Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne i mega-cytrynowe ciasto :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1916
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1606
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2543
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1916
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1606
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2543
Składniki
Masło ucieramy z cukrem.
Dodajemy jajka i mąkę.
Cytryny sparzamy, ścieramy skórkę na tarce (na drobnych oczkach), wyciskamy z nich sok. Dodajemy do ciasta.
Migdały siekamy na drobne kawałki. Dodajemy do ciasta.
Gotową masę przelewamy do formy, pieczemy ok. 45 minut w 180 stopniach.
Gdy ciasto wystygnie sypiemy obficie cukrem pudrem.