Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne i mega-cytrynowe ciasto :)
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 208
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20275
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 208
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20275
Składniki
Masło ucieramy z cukrem.
Dodajemy jajka i mąkę.
Cytryny sparzamy, ścieramy skórkę na tarce (na drobnych oczkach), wyciskamy z nich sok. Dodajemy do ciasta.
Migdały siekamy na drobne kawałki. Dodajemy do ciasta.
Gotową masę przelewamy do formy, pieczemy ok. 45 minut w 180 stopniach.
Gdy ciasto wystygnie sypiemy obficie cukrem pudrem.