Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe Włoskie ciasto cytrynowe ''12 łyżek"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3957
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3957
Składniki
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całe jajka wbić do dużej miski, dodać szczyptę soli, dodać cukier i ubijać mikserem na pienistą masę. Około 3,4 minuty. Ustawić mikser na wolniejsze obroty i ubijając dolewać porcjami olej, mleko, sok z cytryny, a następnie dodać mąkę i jeszcze chwilę ubijać, do połączenia się składników. Powstanie płynne ciasto.
Przelać je do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy i wstawić do całkowicie rozgrzanego na 180 st piekarnika. Piec 40 – 45 minut w długiej formie. Ciasto powinno lekko zrumienić się na wierzchu a patyczek wyjęty z ciasta pozostać suchy. Wyjąc ciasto i polać polewą. zostawić do wystygnięcia.