Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 4093
Dodano: 24.01.2014
Odsłon: 8532
> 6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Margarynę utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i czekoladą w proszku, dodawaj do margaryny ciągle ucierając. Ciasto przełóż do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 25 cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 st. C około 45 minut. Ostudzone ciasto polej po całej powierzchni polewą
Ciasto czekoladowe doskonale komponuje się z owocami (1 banan pokrojony w plasterki lub 100 g odsączonych wiśni należy ułożyć na wierzchu ciasta przed upieczeniem). Doskonale smakuje z bitą śmietaną.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

swiniagotuje 16 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
czy czekolade w proszku mozna zamienić na białą?1 Kto głosował? | Odpowiedz