Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto o mocnym czekoladowym smaku. Doskonale smakuje z owocami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13137
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1488
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14449
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5973
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13137
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1488
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14449
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5973
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i czekoladą w proszku, dodawaj do margaryny ciągle ucierając. Ciasto przełóż do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 25 cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 st. C około 45 minut. Ostudzone ciasto polej po całej powierzchni polewą Ciasto czekoladowe doskonale komponuje się z owocami (1 banan pokrojony w plasterki lub 100 g odsączonych wiśni należy ułożyć na wierzchu ciasta przed upieczeniem). Doskonale smakuje z bitą śmietaną.