Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 159
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1873
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14629
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19685
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 159
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1873
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14629
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19685
Składniki
Mleko wlewam do wysokiego garnka i podgrzewam. W mleku rozpuszczam masło, cukier i kakao, a następnie studzę. Odlewam ok. szklanki mleczno-kakaowej mikstury i odstawiam - przyda się później.
Do masy, która została w garnku dodaję mąkę oraz proszek do pieczenia i miksuję. Jaja - oddzielam żółtka od białek. Żółtka wrzucam do ciasta, a białka ubijam na sztywną pianę. Białkową pianę wrzucam do ciasta, dokładnie miksuję, a następnie przelewam na blachę.
Piekę ok. 50 min. w piekarniku nagrzanym do ok. 180 st. C. Wystudzone ciasto oblewam mleczno-kakaową miksturą, którą wcześniej odlałam do szklanki.