Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1775
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1775
Składniki
Mleko wlewam do wysokiego garnka i podgrzewam. W mleku rozpuszczam masło, cukier i kakao, a następnie studzę. Odlewam ok. szklanki mleczno-kakaowej mikstury i odstawiam - przyda się później.
Do masy, która została w garnku dodaję mąkę oraz proszek do pieczenia i miksuję. Jaja - oddzielam żółtka od białek. Żółtka wrzucam do ciasta, a białka ubijam na sztywną pianę. Białkową pianę wrzucam do ciasta, dokładnie miksuję, a następnie przelewam na blachę.
Piekę ok. 50 min. w piekarniku nagrzanym do ok. 180 st. C. Wystudzone ciasto oblewam mleczno-kakaową miksturą, którą wcześniej odlałam do szklanki.