Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72510
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 536
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15583
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3414
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72510
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 536
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15583
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3414
Składniki
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do metalowej miski. Dodać do niej pokrojone masło. Roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić, dodać mleko i dokładnie wszystko wymieszać.
Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia oraz masę czekoladową. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć do tortownicy, i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok. 45 minut (do tzw. suchego patyczka) Polewa W garnku rozpuścić czekoladę z masłem, dodać śmietankę. Polać po cieście, gdy będzie upieczone i ostudzone. Takie ciasto możemy również urozmaicić, dodając do niego np. orzechy czy maliny. Smacznego ! :)