Do góry

Desery Przepis na:

ciasto czekoladowe

ciasto czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 386 Ocena: 5240

Dodano:

Odsłon: 1128

to ciasto jest bazą do wielu innych ciast, można przełożyć kremem budyniowym, bitą śmietaną, konfiturą a na ciepło znakomite jest z lodami

Składniki

  • mąką pszenna 2 1/2 szkl
  • cukier 1 szkl
  • jajka 4 szt
  • margaryna 1 szt
  • kakao 4 łyżki
  • woda 1/2 szkl
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • aromat waniliowy i arakowy
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
ciasto czekoladowe

Przygotowanie

  1. 1. margarynę, kakao, cukier i wodę włożyć do rondla, rozpuścić składniki na małym ogniu, zagotować, odlać 1/2 szl polewy, resztę wystudzić,
    2. do zimnej polewy dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia i aromaty, wymieszać, przelać do formy,
    3. ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 40-45 min,
    4. ciasto polać odlaną wcześnie polewą,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 13 listopada 2017 Asiu, czy to Ty podawalas kiedys taki pyszny deser z makiem i zelatyna? Albo to byla inna Asia, bo nie moge go znalezc :-) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń