Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto jest bazą do wielu innych ciast, można przełożyć kremem budyniowym, bitą śmietaną, konfiturą a na ciepło znakomite jest z lodami
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30988
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3670
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5185
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30988
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3670
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5185
Składniki
1. margarynę, kakao, cukier i wodę włożyć do rondla, rozpuścić składniki na małym ogniu, zagotować, odlać 1/2 szl polewy, resztę wystudzić, 2. do zimnej polewy dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia i aromaty, wymieszać, przelać do formy, 3. ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 40-45 min, 4. ciasto polać odlaną wcześnie polewą, smacznego