Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe idealne do kawki.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24764
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 71
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24764
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 71
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy masło ciągle miksując. Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy, delikatnie mieszamy szpatułką. Czekoladę rozpuszczamy, lekko studzimy i dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy. Przekładamy do keksówki (30x11) i pieczemy 40-40 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Smacznego ;)