Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne, wilgotne ciasto czekoladowe z niezwykłym składnikiem.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5356
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1704
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5222
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1733
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5356
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1704
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5222
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1733
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180C , tortownice o średnicy 21cm wykładamy papierem do pieczenia.
Rozpuszczamy 75g czekolady i maslo w kapieli wodnej.Odkladamy na bok aby troche przestyglo. Buraki miksujemy w blenderze z jogurtem. Make ,kakao i sode przesiewamy do dużej miski.Dodajemy mieszanke czekoladowa , zmiksowanego buraka z jogurtem ,jajko ,cukier waniliowy i cukier.Mieszamy lyzka lub mixujemy na małych obrotach az powstanie jednolita masa. Przygotowane ciasto wlewamy do tortownicy i pieczemy ok 50min lub do suchego patyczka.Upieczone ciasto odkładamy do ostygnięcia.
Na ganache podgrzewamy smietanke z cukrem waniliowym na malym ogniu az zacznie się delikatnie gotowac sciagamy z ognia i dodajemy polamana czekolade.Mieszamy az czekolada się rozpuści.Odkladamy na bok az troche przestygnie.Gotowy ganache wylewamy na gore ciasta lub tak jak ja dzielimy ciasto na dwie części i smarujemy mase do srodka i reszte na gore ciasta. Zycze smacznego :)