Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na niecodzienne ciasto z cukinią, które jest proste i szybkie w przygotowaniu – miękkie, sprężyste i intensywnie czekoladowe :) Więcej na www.smacznebodomowe.pl
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2235
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1339
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 502
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3502
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1145
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2235
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1339
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 502
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3502
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1145
Składniki
• Cukinie obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy sól, ostawiamy na kilka minut, a następnie odciskamy nadmiar wody • Jajka ubijamy z cukrem przez około 10 minut do uzyskania puszystej piany, następnie powoli wlewamy olej ciągle miksując • Do masy jajecznej dodajemy tartą cukinię i mieszamy • W osobnej misie mieszamy suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia i kakao
• Mieszankę suchych składników dodajemy porcjami do masy jajecznej z cukinią, całość mieszamy łyżką, uzyskamy gęste ciastko, • które przekładamy do tortownicy • Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut • Po upieczeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem