Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i wilgotne ciasto z dodatkiem cukini i czekolady smakuje wspaniale
Robot kuchenny, miska,tarka, łopatka silikonowa,forma do pieczenia
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1170
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13637
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1170
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13637
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
Na tarce o grubych oczkach ścieram cukinię i dobrze odciskami. Robię to na dwa razy ,przed przygotowaniem ciasta i tuż przed dodaniem cukini do ciasta. Tak żeby pozbyć się jak najwięcej soków. Od tego też jest uzależniony czas pieczenia. Im więcej sok tym dłużej piecze się ciasto.
Czekoladę ścieram na tarce o drobnych oczkach
W misce mieszam mąkę,kakao ,sodę i proszek do pieczenia.
W osobnym naczyniu ubijamy jajka z cukrem na jasną gęstą masę.
Dodaje olej miksując cały czas.
Dodaje jogurt i startą czekoladę i miksuję.
Następnie dodaje suche składniki i odciśniętą cukinię i łącze wszystko za pomocą robota.
Ciasto przelewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 180 stopni 50 minut. Tuż przed końcem pieczenia sprawdzam patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Warto to zrobić bo jak wspomniałam czas pieczenia jest uzależniony od odciśniętej cukini.
Kiedy ciasto wystygną polewam czekolada rozpuszcza w kąpieli wodnej i dekoruje malinkami