Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto z gorzką czekoladą i czereśniami. Bardzo proste do wykonania. Polecam :)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 48
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 145
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 162
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 388
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 48
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 145
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 162
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 388
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Dodać pokrojone w kostkę masło, dokładnie wymieszać, zostawić do ostygnięcia.
Jajka wraz z cukrem i esencją waniliową ubić mikserem na puszystą masę.
Do masy jajecznej stopniowo wlewać ostudzoną czekoladę. Na koniec dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać.
Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać szpatułką. Na wierzchu ułożyć czereśnie.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Zostawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.