Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto z gorzką czekoladą i czereśniami. Bardzo proste do wykonania. Polecam :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39346
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 407
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9264
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39346
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 407
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9264
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Dodać pokrojone w kostkę masło, dokładnie wymieszać, zostawić do ostygnięcia.
Jajka wraz z cukrem i esencją waniliową ubić mikserem na puszystą masę.
Do masy jajecznej stopniowo wlewać ostudzoną czekoladę. Na koniec dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać.
Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać szpatułką. Na wierzchu ułożyć czereśnie.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Zostawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.