Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowa słodycz przełamana kwaskową nutą czerwonej porzeczki. Ciasto w sam raz do kawy w ciepłe, letnie popołudnie. Koniecznie wypróbujcie przepis.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 104
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 1969
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9854
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 104
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 1969
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9854
Składniki
1) W rondelku na małym ogniu rozpuścić masło, czekoladę gorzką i mleczną, kakao i mleko. Odstawić aby przestygło. 2) Jajka z cukrem utrzeć na jasną, puszystą masę. 3) Miksując na wolnych obrotach, do masy z jajek i cukru powoli dolewać masę czekoladowo-kakaową, a następnie partiami dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. 4) Ciasto przełożyć do formy (21 cm x 27 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie posypać czerwoną porzeczką obraną z szypułek. 5) Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 35 min., do momentu „suchego patyczka”. 6) Przygotować polewę: w garnuszku rozpuścić czekoladę z mlekiem. 7) Gotowe, wystudzone ciasto udekorować polewą.