Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Składniki na głęboką blachę 12/30 cm.
W jednym naczyniu łączymy przesianą mąkę, kakao, sodę. proszek.
W drugim naczyniu kefir, olej, jaja i cukier. - wymieszać na wolnych obrotach.
Do wymieszanych mokrych składników, stopniowo dodajemy suche.
Mieszamy chwilę mikserem i wlewamy stopniowo gorącą herbatę. Podczas dolewania herbaty, masę mieszamy już tylko szpatułką.
Ciasto jest rzadkie, takie właśnie ma być.
Wylewamy go na wyłożoną w całości papierem do pieczenia blaszkę.
Pieczemy ok. 60 min. w 150* lub do suchego patyczka.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

GREGORHSPEED 09 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Ależ pyszności <32 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 09 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Pysznie wygląda Twoje ciasto:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 09 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe ciasto <3 Prezentuje się bajecznie smakowicie :)1 Kto głosował? | Odpowiedz