Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne na święta :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1710
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1503
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1480
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1737
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1710
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1503
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1480
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1737
Składniki
Składniki na głęboką blachę 12/30 cm. W jednym naczyniu łączymy przesianą mąkę, kakao, sodę. proszek. W drugim naczyniu kefir, olej, jaja i cukier. - wymieszać na wolnych obrotach. Do wymieszanych mokrych składników, stopniowo dodajemy suche. Mieszamy chwilę mikserem i wlewamy stopniowo gorącą herbatę. Podczas dolewania herbaty, masę mieszamy już tylko szpatułką. Ciasto jest rzadkie, takie właśnie ma być. Wylewamy go na wyłożoną w całości papierem do pieczenia blaszkę. Pieczemy ok. 60 min. w 150* lub do suchego patyczka. Smacznego.