Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne na święta :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25935
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3283
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1418
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25935
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3283
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1418
Składniki
Składniki na głęboką blachę 12/30 cm. W jednym naczyniu łączymy przesianą mąkę, kakao, sodę. proszek. W drugim naczyniu kefir, olej, jaja i cukier. - wymieszać na wolnych obrotach. Do wymieszanych mokrych składników, stopniowo dodajemy suche. Mieszamy chwilę mikserem i wlewamy stopniowo gorącą herbatę. Podczas dolewania herbaty, masę mieszamy już tylko szpatułką. Ciasto jest rzadkie, takie właśnie ma być. Wylewamy go na wyłożoną w całości papierem do pieczenia blaszkę. Pieczemy ok. 60 min. w 150* lub do suchego patyczka. Smacznego.