Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, czekoladowe i expresowe ciasto.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4520
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26333
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1595
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4520
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26333
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1595
Składniki
Do miski dodać jajka oraz cukier i miksować do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać masło nadal miksując a następnie mąkę oraz proszek do pieczenia.
Rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę dodać konfiturę i chwilę przestudzić. Wysmarować tortownicę o wymiarach 21 cm masłem a następnie wylać przygotowane ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni 40 minut do tzw. suchego patyczka.Kiedy ciasto przestygnie polać polewą czekoladową.