Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zrobione na specjalne zamówienie mojego synka - wielbiciela myszki Miki i czekolady oczywiście ;-D
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 768
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 575
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 768
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 575
Składniki
Roztopić 1 czekoladę z łyżką masła w kąpieli wodnej i odstawić do przestudzenia. Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier,żółtka,olej,wanilię i wodę.Zmiksować.Następnie wsypać proszek do pieczenia i przesianą mąkę.Na końcu wlać czekoladę.Połączyć w jednolitą masę. Przelać ciasto do przygotowanej tortownicy ( u mnie 18 średnicy). Wstawić do gorącego piekarnika (170) i piec ok 45-50 min. Po upieczeniu ciasta roztopić drugą czekoladę z łyżką masła w kąpieli wodnej. Aby polewa była błyszcząca wkrapiam kilka kropel soku z cytryny ;-) Nakładać polewę na ciepłe ciasto.Udekorować czekoladkami w kształcie myszki Miki.
SMACZNEGO !