Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne ciasto czekoladowe z polewą orzechowo-krówkową, sprawdzi się na każdą okazję:)
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 110
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 196
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 382
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 110
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 196
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 382
Składniki
Do rondelka dajemy wszystkie składniki i podgrzewamy na małym ogniu jak na polewę ale jej nie zagotowujemy. Gdy wszystkie składniki się ze sobą połączą zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestygnięcia.
W misce ubić jajka na puszystą masę, dodać najpierw 1 szklankę mąki, wlać całą polewę oraz drugą szklankę mąki, na koniec wsypać proszek do pieczenia. Gdy masa będzie miała jednolita, przelać ją na blaszkę do pieczenia o wym 20x30 i piec w 180 C przez 30 minut (góra-dół) lub do momentu suchego patyczka. Po upieczeniu i przestudzeniu ciasto podzielić na dwie części ( ciasto przekroić wzdłuż).
W 30 ml wrzącej wody rozpuścić żelatynę następnie przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Dodać do niej 3 łyżki masy krówkowej oraz przestudzoną żelatynę. Żelatynę wlać powoli małym strumieniem. Cały krem wyłożyć na 1 placek czekoladowy i przykryć 2 plackiem. Na patelnie dać miód, orzechy oraz pozostałą część masy krówkowej. Całość podgrzewać aż polewa będzie płynna. Jeszcze ciepłą polewę wylać na ciasto i rozsmarować po całości. Ciasto włożyć do lodówki na całą noc. Smacznego!