Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity smak który koi podniebienie
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 154
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3785
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 154
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3785
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąki przesiać połączyć z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, połączyć z produktami sypkimi, dodać rozpuszczoną czekoladę i całość wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.
Wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą galaretkę wymieszać z serkiem, wyłożyć na połowę ciasta, przykryć drugą połową.
Konfiturę morelową zagotować wymieszać z galaretką , krzepnącą wyłożyć na wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce 4 godziny, podzielić na porcje.