Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity smak który koi podniebienie
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąki przesiać połączyć z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, połączyć z produktami sypkimi, dodać rozpuszczoną czekoladę i całość wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.
Wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą galaretkę wymieszać z serkiem, wyłożyć na połowę ciasta, przykryć drugą połową.
Konfiturę morelową zagotować wymieszać z galaretką , krzepnącą wyłożyć na wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce 4 godziny, podzielić na porcje.