Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, nieprzesłodzone ciasto z truskawkami :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1320
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4139
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1098
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1320
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4139
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1098
Składniki
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
W szklance łączymy wszystkie potrzebne składniki do nasączenie biszkoptu i odstawiamy na bok.
Piekarnik rozgrzewamy do 180*, grzałka góra-dół.
Blaszkę o wymiarach ok. 25cm x 30cm wykładamy papierem do pieczenia.
Biszkopt: Jajka z cukrem ubijamy na szybkich obrotach miksera aż masa stanie się jasna i puszysta. Mąkę, kakao i proszek do pieczeniq przesiewamy do masy jajecznej, dodajemy olej i całość delikatnie mieszamy szpatułką, sięgając dna miski, aby wszystko się ze sobą dobrze połączyło. Ciasto przelewamy do przygotowanej wcześniej blaszki i pieczemy przez ok. 20-25 min., ''do suchego patyczka''. Gotowy biszkopt wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Przestudzony nasączamy.
Truskawki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki - większe na 4 części, mniejsze wystarczy na pół.
Krem: W misie miksera umieszczamy wszystkie składniki, następnie ubijamy całość na szybkich obrotach, aż krem będzie sztywny. Gotowy przekładamy na biszkopt i wyrównujemy. Przekładamy pokrojone truskawki.
Całość zalewamy tężejącą galaretką i umieszczamy w lodówce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.