Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, nieprzesłodzone ciasto z truskawkami :)
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1185
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31222
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3638
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4601
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8124
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1185
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31222
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3638
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4601
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8124
Składniki
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
W szklance łączymy wszystkie potrzebne składniki do nasączenie biszkoptu i odstawiamy na bok.
Piekarnik rozgrzewamy do 180*, grzałka góra-dół.
Blaszkę o wymiarach ok. 25cm x 30cm wykładamy papierem do pieczenia.
Biszkopt: Jajka z cukrem ubijamy na szybkich obrotach miksera aż masa stanie się jasna i puszysta. Mąkę, kakao i proszek do pieczeniq przesiewamy do masy jajecznej, dodajemy olej i całość delikatnie mieszamy szpatułką, sięgając dna miski, aby wszystko się ze sobą dobrze połączyło. Ciasto przelewamy do przygotowanej wcześniej blaszki i pieczemy przez ok. 20-25 min., ''do suchego patyczka''. Gotowy biszkopt wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Przestudzony nasączamy.
Truskawki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki - większe na 4 części, mniejsze wystarczy na pół.
Krem: W misie miksera umieszczamy wszystkie składniki, następnie ubijamy całość na szybkich obrotach, aż krem będzie sztywny. Gotowy przekładamy na biszkopt i wyrównujemy. Przekładamy pokrojone truskawki.
Całość zalewamy tężejącą galaretką i umieszczamy w lodówce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.