Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto czekoladowe z truskawkami
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11024
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6322
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5404
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13286
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5049
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11024
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6322
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5404
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13286
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5049
Składniki
W jednej misce wymieszać łyżką mąkę, kakao oraz sodę. W drugiej wymieszać trzepaczką cukier z maślanką, olejem i jajkami.
Do mokrych składników wsypać suche w dwóch pariach i wymieszać trzepaczką. Dodać pokrojoną drobno czekoladę i chwilę wymieszać. Ciasto przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierch ułożyć kawałki truskawek.
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy na funkcji góra dół bez termo obiegu ok. 30 minut lub do tzw. suchego patyczka.
Gotowe posypać cukrem pudrem po przestudzeniu. Smacznego!